Gisteren kreeg je het slechte nieuws. Nieuws dat insloeg als een bom. Het bedrijf waar je werkt moet noodgedwongen reorganiseren. 200 mensen gaan eruit. Waaronder jij. Geen gouden handdruk. Alleen de immense druk om heel gauw iets nieuws te vinden. Liefst al vóór 1 juli. Want dan sta jij op straat.

Kun je je deze situatie voorstellen? Hoe zou jij hiermee omgaan? Probeer jezelf dat eens voor te stellen.

Ik zou bij thuiskomst waarschijnlijk even heel hard vloeken. En daarna als een gek aan de slag gaan: Mijn LinkedIn profiel updaten, vacature sites bezoeken om te kijken of er iets interessants voorbijkomt, de volgende dag direct langs verschillende uitzendbureaus, pro-actief bedrijven benaderen.

Ik zou misschien zelfs het voorgenomen uitje met vrienden dit weekend afzeggen. Omdat ik die tijd nu wel beter kan gebruiken.

Zonder nieuwe baan ben ik echt de pineut. Al mijn uitgaven gaan natuurlijk gewoon door: de huur moet betaald blijven worden, er moet brood op de plank komen, de school en de sport van de kinderen gaan gewoon door, etc.

Een nieuwe baan vinden is nu echt topprioriteit! Die krijgt dus ook de voorkeur boven heel veel andere dingen. Ik ga de komende 3 weken tijd vrijmaken om te zorgen dat ik die nieuwe baan zal hebben. Ik heb de absolute wil om hierin te slagen. No matter what!

Stel nou hè, dat je niet een nieuwe baan hoeft te vinden. Gelukkig maar. Die missie blijft je bespaard. Maar in plaats daarvan heb je wel een andere missie die je wilt volbrengen:

Jij wilt namelijk fitter zijn. Jezelf niet langer futloos voelen maar juist bruisen van de energie. Je wilt af van je overgewicht en een gezondere levensstijl aannemen. Voor jezelf, je partner en voor je kinderen. Je wilt niets liever dan het maximale uit iedere dag halen. Een fijn en gelukkig leven leiden.

Vraag jezelf eens af of jouw dagelijkse acties stroken met het volbrengen van deze missie. Of jij jezelf vól overgave op deze uitdaging stort?

Maak van deze missie jouw topprioriteit en je zult binnen afzienbare tijd mega resultaten boeken. Of rommel maar wat aan en blijf met lege handen staan. Net als de situatie waarbij jij jouw baan verliest.

Waar kies jij voor?